Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Jogurty warto włączać do codziennej diety, gdyż wspomagają pracę układu pokarmowego dzięki wprowadzeniu do niego przyjaznych bakterii, niezbędnych do tego, aby prawidłowo przebiegały m.in. procesy trawienne, wchłanianie pożywienia, hamowanie wewnętrznych procesów gnilnych, a także walka z mikroorganizmami chorobotwórczymi. Polecane są osobom odchudzającym się, o zbyt wysokim poziomie złego cholesterolu, szukającym źródła łatwo przyswajalnego wapnia, białka wysokiej jakości, a także alternatywy dla mleka, którego nie mogą spożywać np. ze względu na nietolerancję laktozy.

Asortyment jogurtów w MAKRO

  • Jogurt naturalny łyżeczkowy

    jogurt-naturalny-lyzeczkowy-180x110

    Jogurt naturalny to produkt powstały na bazie mleka, posiadający gęstą konsystencję, lekko kwaśny smak i białą barwę.

  • Jogurt naturalny pitny

    jogurt-naturalny-pitny-180x110

    Jogurt naturalny o płynnej konsystencji, idealny do picia, o kwaśnym, naturalnym smaku i jasnej barwie – od białej po kremową.

  • Jogurt smakowy kremowy

    jogurt-smakowy-kremowy-180x110

    To smakowy jogurt dla wielbicieli tych mlecznych deserów, posiadający gęstą, gładką kremową konsystencję, a także niepowtarzalny smak.

  • Jogurt smakowy łyżeczkowy

    jogurt-smakowy-lyzeczkowy-180x110

    To jogurt powstały na bazie jogurtu naturalnego, z dodatkiem owoców, ziaren zbóż, często także cukru, o pysznym smaku - owocowym, kawowym czy cappuccino.

  • Jogurt smakowy pitny

    jogurt-pitny-smakowy-180x110

    Jest jogurtem smakowym powstałym na bazie jogurtu naturalnego, o płynnej konsystencji, dzięki czemu idealnie nadaje się do picia.

  • Jogurt smakowy probiotyczny

    jogurt-smakowy-priobiotyczny-180x110

    Jogurt smakowy wzbogacony o bakterie probiotyczne, wspomagające pracę układu trawiennego, uzupełniające florę bakteryjną w bakterie probiotyczne.

  • Jogurt naturalny typu greckiego

    jogurt-naturalny-typu-greckiego-180x110

    Jest gęstszy od zwykłego jogurtu, ma delikatny smak, idealnie nadaje się do spożywania jako przekąska.



Nasze atuty

  • Częste dostawy

    Aby oferowane jogurty i inne produkty dostępne w MAKRO były świeże i doskonałej jakości, są dostarczane do hurtowni od 3 do 5 razy w tygodniu. Daje to gwarancję, że będziesz mógł zawsze sięgać po artykuły świeże i pewne, ale równocześnie nigdy nie zabraknie danego produktu – jego ewentualne braki zostaną szybko uzupełnione.

  • Rozsądne ceny

    Oferowane w MAKRO jogurty dostępne są w rozsądnych cenach na każdą kieszeń. Jest to możliwe dzięki bezpośredniej współpracy z ich dostawcami, trwającej od wielu lat, bez udziału pośredników pobierających dodatkowe prowizje. Zyskujesz na tym także TY, mając możliwość zakupu swoich ulubionych produktów w konkurencyjnych cenach.

  • Sprawdzeni producenci

    Wszystkie dostępne w MAKRO jogurty pochodzą od pewnych, sprawdzonych i zaufanych producentów, działających na rynku od lat i mających dobrą opinię. Dlatego sięgając po nie, możesz mieć pewność, że otrzymujesz produkty wysokiej jakości, świeże, zapewniające wszystkie walory smakowe i odżywcze.


W MAKRO znajdziesz szeroki asortyment nabiału, w tym jogurtów wysokiej jakości, pochodzących od sprawdzonych producentów, zaufanych i cenionych na rynku. Pozwoli Ci to wybrać takie jogurty, które spełnią oczekiwania Twoje i Twoich bliskich i zapewnią wszystkie cenione wartości odżywcze, a także pełnię walorów smakowych.

Jak sprawdzić świeżość jogurtów?

Każdy dostępny w sprzedaży jogurt ma na opakowaniu datę ważności. Jeżeli chcesz wybrać jogurt, co do którego będziesz mógł mieć pewność, że jest świeży - wybieraj te produkty, które mają najodleglejszy termin przydatności do spożycia - zyskasz pewność, że będą one nadawały się do spożycia jeszcze przez długi czas, o ile oczywiście będą prawidłowo przechowywane. Świeży, nadający się do spożycia jogurt ma właściwy dla danego rodzaju smak oraz zapach - przed użyciem go do jakiejkolwiek potrawy oceniaj zawsze, czy smakuje tak, jak powinien, niezależnie od daty ważności, a będziesz mieć pewność, że zachował wszystkie walory odżywcze i nie zepsuł się. Jeżeli jogurt ma prawidłowy termin ważności, ale po otworzeniu widzisz drobinki pleśni lub zapach albo smak wydają Ci się dziwne – wyrzuć go, aby uniknąć problemów związanych ze spożyciem nieświeżego produktu.
swiezosc-jogurtow-460-200

Jak przechowywać jogurty?

przechowywanie-jogurtow-460-200
Jogurty należy przechowywać zgodnie z zaleceniami producenta - najczęściej w lodówce w temperaturze 4-5 stopni Celsjusza. Niższa lub wyższa temperatura przechowywania może służyć rozwojowi bakterii gnilnych, dlatego należy dbać o to, aby była prawidłowa. Niektóre jogurty, np. takie dla niemowląt, mogą być przechowywane np. w kuchennej szafce, jednak musi to być wyraźnie zaznaczone na opakowaniu. Po otworzeniu opakowana jogurt może być przechowywany maksymalnie 24 godziny, zawsze w lodówce. Po tym czasie nie nadaje się do spożycia, gdyż z reguły zaczynają się w nim już procesy gnilne, dlatego lepiej go wyrzucić.

Pozostałe produkty w kategorii nabiał