Mule z boczkiem
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
1,00kg
Mule0,10kg
Masło0,05kg
Boczek0,05kg
Natka pietruszki0,10kg
Bułka tarta0,05kg
Groszek cukrowy 0,10kg
CytrynaCZas na gotowanie
Krok 1
Mule otworzyć.
Krok 2
Masło wymieszać ze skórką otartą z cytryny. Dodać sok z połowy cytryny, pietruszkę oraz drobno posiekany boczek.
Krok 3
Gotowy farsz ułożyć na mięsie muli. Posypać bułką tartą. Piec około 5 min w temp. 180ºC w piekarniku lub na grillu.
Krok 4
Groszek zblanszować, przekroić na pół i ułożyć na talerzu w kształcie koła, tak aby były widoczne nasiona.
Krok 5
Gotowe mule wyjąć i przyprawić przygotowanym wcześniej boczkiem z bułką tartą i natką pietruszki.
Przepis przygotował Krzysztof Kopciński
Pastry chef w N31 Restaurant & Bar by Robert Sowa. Doświadczenie zdobywał w Stanach Zjednoczonych by po powrocie szefować kolejno w cukierni Lukullus, restauracji Amber Room pod opieką Wojciecha Modesta Amaro oraz w restauracji Tamka 43.