pieczywo

Pieczywo

Pieczywo do zamrażarki

Większość chlebów i bułek bardzo dobrze znosi zamrażanie, dlatego też coraz częściej decydujemy się na zakup pieczywa w większej ilości (np. na okres świąteczny), a następnie jego zamrożenie. Aby pieczywo mrożone zachowało swoje walory i smak, trzeba je mrozić, gdy jest świeże i w całości. Chleb należy umieścić w szczelnie zamkniętym woreczku lub pojemniku. W przypadku pieczywa krojonego warto podzielić kromki na wygodne porcje i dopiero umieścić w zamrażarce.

Jak przygotować pieczywo i bułki mrożone?

Gotowe chleby i bułki mrożone najlepiej rozmrażać powoli, w temperaturze pokojowej. Jeśli zależy nam na chrupiącej skórce, można je piec kilka minut w wysokiej temperaturze. Dostępne w sklepach z żywnością częściowo przygotowane pieczywo mrożone charakteryzujące się bladą skórką przed spożyciem wymaga powtórnego pieczenia i schłodzenia.

Pieczywo świeże

Pieczywo świeże

Świeże pieczywo to coś, co bardzo doceniają zarówno klienci detaliczni, jak i hurtowi. Chrupiące bułki, świeżo wypieczony chleb czy inne wypieki z różnych stron świata to produkty niezbędne w asortymencie sklepów spożywczych.
Dowiedz się więcej
Pieczywo z dłuższym terminem

Pieczywo z dłuższym terminem

Pieczywo długoterminowe to nie tylko odpowiednio przygotowane chleby czy suchary, ale także bułki do hamburgerów, hot dogów oraz popularne już niemal na całym świecie pity i tortille.
Dowiedz się więcej
Pieczywo do odpieku

Pieczywo do odpieku

Pieczywo do odpieku to świetne i ekonomiczne rozwiązanie dla lokali gastronomicznych, ponieważ pozwala serwować dania ze świeżym, ciepłym chlebem czy bułkami jedynie po krótkiej obróbce termicznej.

Dowiedz się więcej
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO