Wywodząca
się z kuchni włoskiej pizza jest doskonałym i łatwym posiłkiem, którego
przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu. Podstawą pizzy jest ciasto, którego
wypiek w warunkach domowych nie zawsze się udaje. Świetnym sposobem na
przygotowanie smacznego obiadu jest gotowa pizza mrożona, przygotowana
na wstępnie upieczonym cieście. Znajdujące się na wierzchu dodatki są
najczęściej surowe, a całe danie zapakowane w folię uniemożliwiającą
przesuwanie się składników w trakcie transportu i przechowywania. Gotową pizzę
przed spożyciem należy piec w wysokiej temperaturze do zarumienienia się
brzegów ciasta.
Focaccia – włoskie pieczywo
Foccacia to rodzaj niewysokiego pieczywa
nieraz z aromatycznymi dodatkami (zioła, oliwki, suszone pomidory). Zazwyczaj
jest podawana na ciepło w formie przystawki lub dodatku do innych potraw. Gotowa
foccacia mrożona nabiera miękkości i charakterystycznego smaku po
krótkim pieczeniu w wysokiej temperaturze.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę