Pizza i foccacia chłodzona

Pizza świeża

Pizza mrożona – zalety

Wywodząca się z kuchni włoskiej pizza jest doskonałym i łatwym posiłkiem, którego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu. Podstawą pizzy jest ciasto, którego wypiek w warunkach domowych nie zawsze się udaje. Świetnym sposobem na przygotowanie smacznego obiadu jest gotowa pizza mrożona, przygotowana na wstępnie upieczonym cieście. Znajdujące się na wierzchu dodatki są najczęściej surowe, a całe danie zapakowane w folię uniemożliwiającą przesuwanie się składników w trakcie transportu i przechowywania. Gotową pizzę przed spożyciem należy piec w wysokiej temperaturze do zarumienienia się brzegów ciasta.

Focaccia – włoskie pieczywo

Foccacia to rodzaj niewysokiego pieczywa nieraz z aromatycznymi dodatkami (zioła, oliwki, suszone pomidory). Zazwyczaj jest podawana na ciepło w formie przystawki lub dodatku do innych potraw. Gotowa foccacia mrożona nabiera miękkości i charakterystycznego smaku po krótkim pieczeniu w wysokiej temperaturze.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO