Szynka gotowana

Szynka gotowana

Wyjątkowa szynka gotowana

Zdrowa, delikatna i niezwykle smaczna – gotowana szynka jest jedną z najpopularniejszych wędlin, a sposób jej przygotowania jest znany w kuchni polskiej od stuleci. Wyjątkowego smaku nadaje jej marynowanie w przyprawach, mocne związanie sznurkiem lub siatką wędliniarską, a następnie kilkukrotne gotowanie i schładzanie. To właśnie dzięki zmianom temperatury mięso nabiera smaku dodatków przy zachowaniu naturalnej soczystości.

Najlepsza domowa wędlina

W wielu polskich domach szynka gotowana jest obowiązkowym daniem na stole wielkanocnym. Jej przygotowanie nie jest trudne, lecz wymaga nieco cierpliwości. Aby nabrać charakterystycznego smaku, sztuka mięsa musi się marynować przez kilkanaście godzin, zanim trafi do garnka. Od tego procesu zależy, czy będzie łagodna w smaku czy wyrazista i aromatyczna. Gotowana szynka, zwłaszcza domowej roboty, nie zawiera konserwantów, dzięki czemu mogą ją spożywać praktycznie wszyscy, nawet alergicy.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO