Świeże grzyby: Kurki, boczniaki i pieczarki

Świeże grzyby

Jakie są najpopularniejsze rodzaje grzybów?

Wybór grzybów jest uzależniony od zastosowania i gustu. W sklepach najczęściej można kupić kurki świeże, pieczarki, boczniaki, borowiki, maślaki i podgrzybki. Produkty nadają się do gotowania, smażenia, marynowania, suszenia i mrożenia. Dla wygody klientów w naszej hurtowni dostępne są różne gatunki grzybów. Zaopatrujemy sklepy i restauracje w świeże grzyby oraz poddane wstępnej obróbce.

Świeże grzyby – co można z nich zrobić?


Możliwości wykorzystania grzybów jest bardzo dużo. Przykładowo kurki świeże można dodać do sosu śmietanowego i połączyć z makaronem. Do zupy grzybowej oraz risotto sprawdzą się podgrzybki. Najpopularniejszym zastosowaniem boczniaków jest sos grzybowy, który można serwować z plackami ziemniaczanymi i różnymi pieczeniami. Boczniaki można również usmażyć w panierce i podawać z ziemniakami. Natomiast pieczarki nadają się do gulaszu. 
 
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO