Kofta wołowa z roszponką

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,20kg
Mięso wołowe drobne 80/20 vac
0,01kg
MC czosnek ząbki obrany 500 g
0,05kg
MC cebulka smażona 500 g
0,01kg
Kolendra cięta 250 g
0,01kg
MC musztarda sarepska 5 kg
0,01l
MC oliwa ev 1 l
0,05kg
MC pomidor cherry daktylowy 3 kg
0,04kg
MC roszponka myta 500 g
0,01l
Aro olej rzepakowy
Sól
Pieprz
Kumin
Płatki chilli
Kolendra mielona
Zioła prowansalskie
Papryka słodka 

CZas na gotowanie

Krok 1
Mięso oczyszczamy i mielimy.
Krok 2
Czosnek oczyszczamy i siekamy.
Krok 3
Zmielone mięso przekładamy do miski dodajemy posiekany czosnek, musztardę, sól, pieprz, paprykę słodką, kolendrę mieloną, kumin, zioła prowansalskie, płatki chilli i całość mieszamy, a następnie nabijamy na wykałaczki do szaszłyków i grillujemy na patelni grillowej z rozgrzanym olejem.
Krok 4
Roszponkę, przekładamy do miski i mieszamy z pomidorkami przekrojonymi na pół i posiekaną kolendrą świeżą.
Krok 5
Gotowe kofty, podajemy z sałaką z roszponki, skropioną oliwą i posypane cebulką prażoną.