Ryby morskie hodowlane patroszone

Morskie ryby hodowlane dostępne w sprzedaży

Najpopularniejsze ryby hodowlane to łososie, tuńczyki, jesiotry, turboty oraz śledzie. Ryby są niezwykle istotne w diecie człowieka, ponieważ ich mięso zawiera dużo cennych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych, mających wpływ na prawidłową pracę mózgu oraz wielu innych narządów. Zarówno ryby hodowlane, jak i dzikie są składnikiem dań smażonych, pieczonych, gotowanych, wędzonych, a także różnorodnych przetworów, takich jak konserwy i marynaty.

Ryba patroszona – różne zastosowania

Większość ryb (zwłaszcza tych o większych rozmiarach) jest patroszona zaraz po złowieniu, nieraz jeszcze zanim trafi na ląd. Usuwanie wnętrzności z jamy brzusznej spowalnia proces psucia i pozwala dłużej zachować świeżość. Każda ryba patroszona na czas transportu – zwłaszcza w przypadku konieczności pokonania długich dystansów – zostaje zamrożona, dzięki czemu zachowuje świeżość i wszystkie walory smakowe aż do momentu zakupu.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO