Ser topiony powstaje w wyniku topienia jednego lub kilku rodzajów serów (np. cheddar, gouda, ementaler czy maasdamer). Po obróbce i schłodzeniu przybiera stabilną konsystencję. Występuje w postaci plasterków, trójkątów, kostek, bloczków lub w kubeczkach.
Serek topiony – do czego wykorzystać?
Serek topiony występuje nie tylko w postaci naturalnej. W sklepach można znaleźć wiele rodzajów smaków – z ziołami, papryką, łososiem, pieczarkami, suszonymi pomidorami, borowikami czy salami. Kanapkę z serkiem można wzbogacić różnorodnymi warzywami, np. rzodkiewką, ogórkiem czy pomidorem. Osoby, które nie przepadają za masłem, często smarują pieczywo serkiem i przygotowują tradycyjne kanapki np. z szynką i warzywami.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę