Burger z dziczyzną

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,10kg
Mięso z dzika – mielone
0,10kg
Mięso wieprzowe – mielone
1szt.
Bułka do burgera
0,02kg
Ziemniak
0,05kg
Pomidor
0,02kg
Sałata strzępiona kolorowa
0,03kg
Czerwona cebula
0,02kg
Sos musztardowy
0,01kg
Mąka
0,05l
Olej rzepakowy
0,002kg
Sól
0,001kg
Pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Surowego, tartego ziemniaka wymieszać z dwoma rodzajami mielonego mięsa, solą i pieprzem. Uformować okrągły sznycel, oprószyć go mąką, wysmażyć na oleju.
Krok 2
Obie połówki bułki podgrzać na patelni lub na grillu. Dolną część posmarować sosem, ułożyć na niej sałatę, krążki cebuli, plasterki pomidora oraz usmażony sznycel. Przykryć drugą połówką bułki.

Wojciech Harapkiewicz

Szef kuchni restauracji babinicz W kompleksie dworzysko w szczawnie-zdroju, Szef kuchni tradycyjnej przewodnika gault&millau, Ambasador marek makro: chef, premium i professional. Pracuje na trzecią czapkę kucharską Przewodnika Gault&Millau.Szef kuchni restauracji babinicz W kompleksie dworzysko w szczawnie-zdroju, Szef kuchni tradycyjnej przewodnika gault&millau, Ambasador marek makro: chef, premium i professional. Pracuje na trzecią czapkę kucharską Przewodnika Gault&Millau.