Burger z dziczyzną
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,10kg
Mięso z dzika – mielone0,10kg
Mięso wieprzowe – mielone1szt.
Bułka do burgera0,02kg
Ziemniak0,05kg
Pomidor0,02kg
Sałata strzępiona kolorowa0,03kg
Czerwona cebula0,02kg
Sos musztardowy0,01kg
Mąka0,05l
Olej rzepakowy0,002kg
Sól0,001kg
PieprzCZas na gotowanie
Krok 1
Surowego, tartego ziemniaka wymieszać z dwoma rodzajami mielonego mięsa, solą i pieprzem. Uformować okrągły sznycel, oprószyć go mąką, wysmażyć na oleju.
Krok 2
Obie połówki bułki podgrzać na patelni lub na grillu. Dolną część posmarować sosem, ułożyć na niej sałatę, krążki cebuli, plasterki pomidora oraz usmażony sznycel. Przykryć drugą połówką bułki.
Wojciech Harapkiewicz
Szef kuchni restauracji babinicz W kompleksie dworzysko w szczawnie-zdroju, Szef kuchni tradycyjnej przewodnika gault&millau, Ambasador marek makro: chef, premium i professional. Pracuje na trzecią czapkę kucharską Przewodnika Gault&Millau.Szef kuchni restauracji babinicz W kompleksie dworzysko w szczawnie-zdroju, Szef kuchni tradycyjnej przewodnika gault&millau, Ambasador marek makro: chef, premium i professional. Pracuje na trzecią czapkę kucharską Przewodnika Gault&Millau.