Kanapki są chętnie spożywane na śniadanie, kolację i w ciągu dnia jako przekąska pomiędzy większymi posiłkami. Świetnym dodatkiem nadającym smak pieczywu są pasty warzywne, będące mieszanką wybranych jarzyn oraz przypraw i zmiksowane na gęstą masę, którą bez trudu można rozsmarować. Pasty warzywne do chleba znajdujące się w słoikach lub tubkach pozwalają zachować unikalny smak warzyw sezonowych przez cały rok i przed otwarciem nie muszą być przechowywane w lodówce.
Pasta z warzywami – rodzaje
W wielu kuchniach świata pasta z warzywami odgrywa podstawową rolę w przygotowaniu różnorodnych potraw. Pochodzący z Serbii ajwar przyrządzony z papryki, bakłażana i czosnku lub znacznie intensywniejsza w smaku lutenica to pasty używane nie tylko do pieczywa, ale także jako ważny składnik grillowanych dań mięsnych. Innym popularnym produktem jest arabska harissa – ostra pasta warzywna używana najczęściej jako dodatek do makaronów, sosów i zup.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę