Penne z tuńczykiem, kaparami i czarnymi oliwkami

Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,13kg
Aro tuńczyk0,02kg
Kapary0,13kg
MC makaron penne0,02kg
MC oliwki czarne0,01kg
MC bazylia 0,01kg
Czosnek0,03l
Aro oliwa 1 l0,01kg
Aro ser twardySól
Pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
Krok 2
Czosnek, bazylię i oliwę z oliwek wkładamy do wysokiego naczynia i blendujemy przez ok. 3-4 min. aż uzyskamy sos.
Krok 3
Oliwki i kapary drobno siekamy.
Krok 4
Makaron i sos wrzucamy na patelnie i podsmażamy na małym ogniu przez ok. 2 min., następnie dodajemy kapary i oliwki oraz rozdrobnionego tuńczyka. Całość mieszamy i kontynuujemy smażenie przez ok. 3 min.
Krok 5
Danie serwujemy na ciepło z grubo tartym serem.