Skrzydełko z indyka w panko
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,20kg
Skrzydło indyka - map0,10kg
MC cebula czerwona obrana 2kg0,01kg
MC sos czosnkowy 840 g0,01kg
MC kalafior 2,5 kg0,05kg
Roln. Panko bułka tarta 1 kg0,05kg
Aro jaja z chowu klatkowego M 10 szt.0,10kg
Pomidor malinowy rzymski 500 g0,01l
Aro olej rzepakowy0,01kg
MC bazylia cięta 200 gSól
Pieprz
Cukier trzcinowy
CZas na gotowanie
Krok 1
Skrzydełko oczyszczamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w jajku i panko, po czym przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 2
Cebulę oczyszczamy i kroimy w ćwiartki, pomidora myjemy i kroimy na pół, następnie przekładamy na blachę ze skrzydełkiem.
Krok 3
Kalafior rozmrażamy i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i układamy obok skrzydełka na blachę.
Krok 4
Całość skrapiamy olejem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy przez ok. 25 min.
Krok 5
Danie podajemy z posiekaną bazylią i sosem czosnkowym.