Skrzydełko z indyka w panko

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,20kg
Skrzydło indyka - map
0,10kg
MC cebula czerwona obrana 2kg
0,01kg
MC sos czosnkowy 840 g
0,01kg
MC kalafior 2,5 kg
0,05kg
Roln. Panko bułka tarta 1 kg
0,05kg
Aro jaja z chowu klatkowego M 10 szt.
0,10kg
Pomidor malinowy rzymski 500 g
0,01l
Aro olej rzepakowy
0,01kg
MC bazylia cięta 200 g
Sól
Pieprz
Cukier trzcinowy

CZas na gotowanie

Krok 1
Skrzydełko oczyszczamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w jajku i panko, po czym przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 2
Cebulę oczyszczamy i kroimy w ćwiartki, pomidora myjemy i kroimy na pół, następnie przekładamy na blachę ze skrzydełkiem.
Krok 3
Kalafior rozmrażamy i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i układamy obok skrzydełka na blachę.
Krok 4
Całość skrapiamy olejem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy przez ok. 25 min.
Krok 5
Danie podajemy z posiekaną bazylią i sosem czosnkowym.