cielęcina mleczna

Mięso wołowe

Doskonałość cielęciny mlecznej

Wyjątkowy charakter

Cielęcina to mięso z młodych cieląt, odróżniające się od mięsa ze starszego bydła. Może pochodzić od zwierząt różnych ras, samców oraz cielic. Większość cielęciny pochodzi jednak od młodych samców ras mlecznych, które nie są wykorzystywane do hodowli.

Wysoka jakość

Dzięki indywidualnie dopasowanemu programowi żywieniowemu opartemu na mleku, odpowiednim procedurom hodowlanym oraz kontrolowanym procesom produkcji, dostarczamy naszym profesjonalnym klientom cielęcinę wysokiej jakości.

Standardy

Nasza cielęcina pochodzi od zwierząt w wieku poniżej 8 miesięcy. Dzięki ścisłemu doborowi klas tusz i precyzyjnym specyfikacjom cięcia i trymowania, zapewniamy stałą dostępność wysokiej jakości cielęciny mlecznej.

Zintegrowany proces produkcji

Od paszy po cielęcinę, kontrolujemy cały łańcuch dostaw, zapewniając najwyższe standardy na każdym etapie.
Ta kompleksowa kontrola gwarantuje, że nasza cielęcina zawsze spełnia wymagania dotyczące jakości i bezpieczeństwa dla profesjonalistów.

Doskonały smak

Każdy kęs naszej cielęciny jest delikatny, soczysty
i bogaty w smak. Wysokie standardy jakości gwarantują przyjemne doświadczenia kulinarne.

Kolor = Jakość

Kolor mięsa jest fundamentem asortymentu cielęciny METRO Chef. Dzięki skali ocen od 1 do 10 dla cielęciny białej, nasi dostawcy przeprowadzają surową selekcję tusz, aby zapewnić klasyfikację koloru w przedziale od 4 do 7.

cielęcina mleczna Metro Chef

ODKRYJ CIELĘCINĘ WYSOKIEJ JAKOŚCI Z WYJĄTKOWYM SMAKIEM I DELIKATNOŚCIĄ

Udziec cielęcy z krzyżowej

Element pozyskany w wyniku rozbioru udźca cielęcego, pozbawiony kapy (picanhi) oraz ogona krzyżowej. Nadaje się idealnie do pozyskania steków,
do przygotowania pieczeni oraz jako dostatek do dań typu stir fry.

Łopatka cielęca

Element pozyskany z przedniej ćwierci tuszy cielęcej, pozbawiony kości oraz nadmiaru przylegającego tłuszczu. Wykorzystywany do pieczenia, jako składnik białkowy w gulaszach, a po zmieleniu jako mięsna baza do sosów i farszów.

Stek cielęcy z antrykotu skin

Steki z antrykotu cielęcego o grubości od 2 do 3 cm.

Stek cielęcy Tomahawk 

Stek cielęcy pozyskany z antrykotu o grubości 2,5 - 3 cm. Pozostawiona przy nim 10 cm kość nadaje mu efektownego wyglądu.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO