Chrupkie pieczywo jest lekkostrawne, smaczne, a trzymane w odpowiednich warunkach może przetrwać nawet wiele miesięcy. Te zalety sprawiają, że wiele osób będących na diecie lub dbających o linię rezygnuje z tradycyjnego chleba lub bułek na rzecz lekkich i chrupiących wypieków. Aby pieczywo chrupkie nie straciło swoich najważniejszych właściwości, po otwarciu opakowania należy przechowywać je w chłodnym i koniecznie suchym miejscu, a najlepiej w szczelnie zamykanych pojemnikach, chroniących produkty przed szkodliwą wilgocią.
Chrupkie pieczywo – różne rodzaje
Ze względu na swoją popularność pieczywo chrupkie występuje w wielu bardzo odmiennych wariantach zarówno pod względem składu, smaku, jak i poziomu chrupkości. Do przygotowania pożywnych kanapek świetnie nadają się lekkie wafle, suchary lub chrupiące kromki, których bazą są różne rodzaje mąki, kukurydza oraz drobne ziarna. Chrupkie pieczywo to nie tylko podstawa kanapek, ale także forma smacznej i szybkiej przekąski doskonale sprawdzającej się zwłaszcza w pracy i podczas podróży.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę