Paluszki to słona przekąska z ciasta drożdżowego. Serwowane są najczęściej na różnego rodzaju imprezach, jednak prawdziwi miłośnicy tego przysmaku zajadają się nimi na co dzień. Tajemnica smaku paluszków tkwi w prostym składzie i chrupiącej konsystencji. Specjalny proces wypiekania sprawia, że spośród innych rodzajów przekąsek wyróżniają się wyjątkowym smakiem, nierzadko wzbogaconym o dodatki, czego świetnym przykładem mogą być np. paluszki z sezamem lub oprószone grubymi ziarnami soli.
Paluszki – rodzaje i smaki
Chyba najbardziej popularną przekąską są paluszki solone, jednak obecnie konsumenci mają ogromny wybór różnych smaków. Sklepy zaopatrują się m.in. w paluszki z sezamem, paluszki cebulowe i paluszki z makiem. Dostępne są również paluszki junior, czyli przekąska o delikatnym smaku dla dzieci.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę