Konserwy warzywne są produktem spożywczym niezbędnym w prowadzeniu działalności gastronomicznej. Świetnie się sprawdzają zarówno w restauracjach, pizzeriach czy barach, jak i w domowej kuchni. Warzywa w puszce lub słoiku mają przedłużoną przydatność do spożycia dzięki procesowi sterylizacji i pasteryzacji oraz szczelnemu opakowaniu, które chroni zawartość przed dostępem powietrza, wilgoci lub bakterii. Warzywa konserwowe przeznaczone dla gastronomii można kupić w dużych i wygodnych opakowaniach, np. idealny do pizzerii sos pomidorowy lub kukurydza w puszce są dostępne w konserwach o pojemności do 5 l.
Najpopularniejsze warzywa w puszce
Fasola lub groszek
konserwowy to jedne z podstawowych składników wielu nowoczesnych i
tradycyjnych sałatek lub past, dlatego są niezbędnym produktem w lokalach
serwujących potrawy kuchni polskiej. Inne warzywa konserwowe, jakogórki,
pieczarki, pikle, stanowią ważny dodatek do dań głównych lub przekąsek, a z
ciecierzycy w puszce można przygotować wyśmienity hummus.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę