warzywa konserwowe: ogórek, kukurydza i groszek

Ogórki konserwowe

Warzywa konserwowe – same zalety

Konserwy warzywne są produktem spożywczym niezbędnym w prowadzeniu działalności gastronomicznej. Świetnie się sprawdzają zarówno w restauracjach, pizzeriach czy barach, jak i w domowej kuchni. Warzywa w puszce lub słoiku mają przedłużoną przydatność do spożycia dzięki procesowi sterylizacji i pasteryzacji oraz szczelnemu opakowaniu, które chroni zawartość przed dostępem powietrza, wilgoci lub bakterii. Warzywa konserwowe przeznaczone dla gastronomii można kupić w dużych i wygodnych opakowaniach, np. idealny do pizzerii sos pomidorowy lub kukurydza w puszce są dostępne w konserwach o pojemności do 5 l.

Najpopularniejsze warzywa w puszce

Fasola lub groszek konserwowy to jedne z podstawowych składników wielu nowoczesnych i tradycyjnych sałatek lub past, dlatego są niezbędnym produktem w lokalach serwujących potrawy kuchni polskiej. Inne warzywa konserwowe, jak ogórki, pieczarki, pikle, stanowią ważny dodatek do dań głównych lub przekąsek, a z ciecierzycy w puszce można przygotować wyśmienity hummus.

MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO