Penne rigate z pesto migdałowym i serem ricotta
DANIE WEGETARIAŃSKIE
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,15kg
MC penne rigate 5 kg0,05kg
Ser ricotta0,01kg
Czosnek 1 kg0,01l
Aro oliwa ev 1 l0,02kg
MC bazylia0,01kg
MC migdałySól
Pieprz
Bazylia suszona
Płatki chilli
Cukier
CZas na gotowanie
Krok 1
W dużym garnku zagotowujemy wodę i gotujemy makaron al dente.
Krok 2
Przygotowujemy pesto - w wysokim naczyniu używając blendera miksujemy liście bazyli, czosnek, migdały oraz oliwę.
Krok 3
Do pesto dodajemy ser ricotta.
Krok 4
Makaron przekładamy na patelnie i dodajemy sos.
Krok 5
Całość zagotowujemy mieszając od czasu do czasu.
Krok 6
Makaron dekorujemy liśćmi bazylii i podajemy gorący.