Penne rigate z pesto migdałowym i serem ricotta

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
MC penne rigate 5 kg
0,05kg
Ser ricotta
0,01kg
Czosnek 1 kg
0,01l
Aro oliwa ev 1 l
0,02kg
MC bazylia
0,01kg
MC migdały
Sól
Pieprz
Bazylia suszona
Płatki chilli
Cukier

CZas na gotowanie

Krok 1
W dużym garnku zagotowujemy wodę i gotujemy makaron al dente.
Krok 2
Przygotowujemy pesto - w wysokim naczyniu używając blendera miksujemy liście bazyli, czosnek, migdały oraz oliwę.
Krok 3
Do pesto dodajemy ser ricotta. 
Krok 4
Makaron przekładamy na patelnie i dodajemy sos.
Krok 5
Całość zagotowujemy mieszając od czasu do czasu. 
Krok 6
Makaron dekorujemy liśćmi bazylii i podajemy gorący.