Drób bardzo dobrze znosi przechowywanie w ujemnych temperaturach, a odpowiednio rozmrażany nie traci swojej jędrności oraz odpowiedniej struktury. Nawet w całości mrożone kurczaki czy kaczki zachowują odpowiednią sprężystość, przez co świetnie nadają się do nadziewania i wolnego pieczenia. Mięso drobiowe po rozmrożeniu można również podzielić na mniejsze części, a następie przygotować z nich różne potrawy. Warto pamiętać, że raz rozmrożonego mięsa nie wolno zamrażać po raz kolejny, ponieważ zawarte w nim drobnoustroje po namnożeniu mogą być szkodliwe dla zdrowia.
Mrożone kurczaki do wielu potraw
Mięso drobiowe wyróżnia się bardzo łagodnym smakiem, przez co doskonale smakuje zarówno w wytrawnych, pikantnych, jak i lekko słodkich potrawach. W sprzedaży dostępne są świeże i mrożone części drobiu, np. skrzydełka, udka lub piersi, nadające się do pieczenia albo smażenia, oraz korpusy będące świetną bazą do bulionów i zup.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę