jogurt

Jak wybrać jogurt naturalny?

Jogurt naturalny to niezwykle pożywny produkt o łagodnym smaku. Jest źródłem żywych kultur bakterii, witamin, białka i mikroelementów (wapnia, magnezu, potasu czy żelaza). Produkty są niskokaloryczne, dlatego bardzo często wybierają je osoby dbające o zdrowie. Do wyboru są m.in. jogurty pitne, jogurty bez laktozy, jogurty kremowe, łagodne, bez tłuszczu i ekologiczne. Dostępne są również jogurty z wsadami owocowymi lub zbożowymi. Wybór jogurtu zależy od preferencji smakowych i zastosowania.

Jogurt grecki – do czego dodawać?

Jogurt grecki charakteryzuje się gęstszą konsystencją w porównaniu do jogurtu naturalnego. Zawiera również więcej żywych kultur bakterii i białka. Jogurt grecki można stosować jako zamiennik śmietany w zupach, deserach czy dressingach. Sprawdzi się również w sałatkach jako dietetyczna alternatywa dla majonezu.
 
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO