Mięso mielone

Wybór mięsa mielonego

Najważniejszym kryterium przy wyborze mięsa mielonego jest jego jakość oraz sposób przechowywania. Ważne jest, by produkt nie budził zastrzeżeń wizualnych – mięso nie powinno być wodniste, a opakowanie nie może mieć wybrzuszeń. W zależności od rodzaju dania mięso mielone należy poddawać starannej obróbce termicznej. Najpopularniejszą formą przygotowania są kotlety, burgery oraz farsze. W naszej ofercie dostępne jest zawsze świeże mięso mielone pochodzące ze sprawdzonych hodowli.

Mięso mielone z indyka – dla kogo?

Mimo że mięso mielone kojarzy się głównie z wołowiną lub szynką, równie popularną wersją tego produktu jest mięso mielone z indyka. Ten rodzaj idealnie sprawdzi się w diecie osób z wrażliwym żołądkiem czy u osób, które chcą jeść lekkostrawne i nieobciążające posiłki. Z mielonego mięsa indyka można przygotować potrawki lub kotlety.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO