Egzotyczne

Mięso egzotyczne – co warto o nim wiedzieć?

Niektóre rodzaje egotycznego mięsa przypominają w smaku i wyglądzie te, do których jesteśmy przyzwyczajeni. Przykładowo mięso z kangura wizualnie odpowiada cielęcinie, natomiast kosztując krokodyla, zauważymy podobieństwo w smaku do kurczaka lub ryby. W zależności od wybranego produktu różnić się będzie także sposób jego obróbki – niektóre z mięs można np. wcześniej marynować w ziołach, by uzyskać jeszcze bardziej wyrazisty smak.

Egzotyczne mięsa – zalety 

Warto otworzyć się na nowe doznania smakowe, które gwarantują egzotyczne mięsa. Steki ze strusia, kangura czy krokodyla to tylko jedne z wielu przykładów zastosowania tego typu mięsa. Szeroki asortyment hurtowni pozwoli na dobranie odpowiedniego produktu, który spełni każde oczekiwania kulinarne.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO