Pieczywo do odpieku

Pieczywo do odpieku – różne rodzaje

Pieczywo mrożone do odpieku doskonale się sprawdza nie tylko w gastronomii, ale również w warunkach domowych, zwłaszcza w okresie świątecznym, kiedy nie ma dostępu do piekarni oferujących świeże wypieki. Tego rodzaju bagietki czy bułki są już odpowiednio wyrośnięte, a przygotowanie ich jest bardzo proste – wystarczy rozpakować produkt z folii ochronnej i upiec zgodnie z zaleceniem producenta. W ofercie sklepu można znaleźć różnorodne pieczywo mrożone do odpieku, jak klasyczne kajzerki, bagietki (z nadzieniem lub bez), ciabatty czy bułki do hamburgerów lub hot dogów.

Pieczywo wstępnie opieczone

Świetną alternatywą wypieków mrożonych jest pieczywo do odpieku wyrośnięte, wstępnie opieczone i zapakowane szczelnie w folię ochronną, co znacznie wydłuża jego przydatność do spożycia. Przechowywanie takich bułek i chleba jest znacznie łatwiejsze niż w przypadku produktów mrożonych, a czas pieczenia zdecydowanie krótszy.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO