Idealna bita śmietana powinna posiadać puszystą i zwartą konsystencję. Można ją samodzielnie ubić ze śmietanki kremówki lub kupić gotową. Bita śmietana doskonale komponuje się ze świeżymi owocami, galaretką i kawą. Stanowi również słodki dodatek i ozdobę wielu innych dań, takich jak gofry, naleśniki, ciasta czy babeczki. Zastosowanie bitej śmietany jest bardzo szerokie – można ją dodawać do wielu słodkich potraw w zależności od gustu i preferencji.
Bita śmietana z mascarpone
Bita śmietana z mascarpone to doskonałe połączenie zapewniające idealnie kremową i zwartą konsystencję. Z tych dwóch składników przygotowuje się słodkie kremy do ciast i tortów. Można samodzielnie ubić śmietanę kremówkę lub zaopatrzyć się w gotowe produkty. Aby wzbogacić smak kremu, można dodać do masy ulubiony aromat i cukier puder.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę