Mintaj w cieście curry
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,20kg
Aro mintaj fililet B/s 480 g0,04kg
Mąka uniwersalna0,01kg
MC cebula czerwona obrana 2 kg0,05kg
Aro jaja M 10 szt.0,05l
Mleko 3,2%0,01l
Aro olej rzepakowy0,01kg
MC sałatka szwedzka 2,5/1,2 kg0,01kg
Aro słonecznik łuskany0,01l
MC oliwa ev 1 lSól
Pieprz
Curry
Cukier
Majeranek suszony
Płatki chilli
CZas na gotowanie
Krok 1
Mąkę, mleko, jajka i przyprawę curry wsypujemy do miseczki. Mieszamy rózgą wszystkie składniki do uzyskania gęstej konsystencji ciasta.
Krok 2
Rybę odmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przyprawiamy solą i pieprzem, po czym obtaczamy w cieście curry. Następnie smażymy z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 3
Słonecznik prażymy na suchej patelni i odstawiamy na bok.
Krok 4
Cebulę kroimy w półplastry i mieszamy z sałatami.
Krok 5
Gotowe danie podajemy z sałatami skropionymi oliwą i posypanymi pestkami słonecznika.