Mintaj w cieście curry

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,20kg
Aro mintaj fililet B/s 480 g
0,04kg
Mąka uniwersalna
0,01kg
MC cebula czerwona obrana 2 kg
0,05kg
Aro jaja M 10 szt.
0,05l
Mleko 3,2%
0,01l
Aro olej rzepakowy
0,01kg
MC sałatka szwedzka 2,5/1,2 kg
0,01kg
Aro słonecznik łuskany
0,01l
MC oliwa ev 1 l
Sól
Pieprz
Curry
Cukier
Majeranek suszony
Płatki chilli 

CZas na gotowanie

Krok 1
Mąkę, mleko, jajka i przyprawę curry wsypujemy do miseczki. Mieszamy rózgą wszystkie składniki do uzyskania gęstej konsystencji ciasta. 
Krok 2
Rybę odmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przyprawiamy solą i pieprzem, po czym obtaczamy w cieście curry. Następnie smażymy z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 3
Słonecznik prażymy na suchej patelni i odstawiamy na bok.
Krok 4
Cebulę kroimy w półplastry i mieszamy z sałatami.
Krok 5
Gotowe danie podajemy z sałatami skropionymi oliwą i posypanymi pestkami słonecznika.