ŁOSOŚ

Łosoś wędzony – znany przysmak

Wędzony łosoś to znakomita przekąska oraz uzupełnienie dań głównych. Aromatyczne, delikatne mięso idealnie komponuje się z wieloma składnikami. Łosoś wędzony jest za pomocą soli, dymu oraz cukru – składniki te zapewniają mu odpowiedni zapach i pomagają wydobyć z mięsa wyjątkowy smak.

Łosoś wędzony w plastrach

Pysznym dodatkiem do sałatek, kanapek czy tortilli jest łosoś wędzony w plastrach. Przed jego zakupem należy wiedzieć, jak rozpoznać wysokiej jakości mięso, by uniknąć wodnistych, niesmacznych plastrów. Przede wszystkim należy zwracać uwagę na rozmieszczenie słojów, które powinny być blisko siebie – takie mięso będzie pochodzić z młodszej ryby. Warto również przyjrzeć się opakowaniu, które musi być szczelne. Na jakość łososia wędzonego w plastrach ma także wpływ temperatura wędzenia. Im jest ona wyższa, tym krócej można przechowywać dany produkt.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO