Wegańskie Taco z Pulled Jackfruitem
DANIE WEGETARIAŃSKIE
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,25kg
Jackfruit 0,10kg
Taco shells0,04l
Aro olej rzepakowy 1 l0,10kg
MC szpinak baby0,05g
Marchew0,10kg
MC kasza bulgur0,01kg
MC kolendra0,10l
Chipotle BBQ sos0,01kg
Aro miód0,05kg
Cukinia żółta0,10kg
Jogurt naturalnysól
czarny pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Jackfruit'a płuczemy pod bieżącą wodą i rozrywamy na ok. 0,5 mm paski.
Krok 2
Owoc mieszamy z sosem chipotle oraz miodem i odstawiamy do lodówki na ok. 2 h.
Krok 3
Marchew i cukinię kroimy w kostkę, a następnie smażymy na patelni przez ok. 3 min.
Krok 4
Zamarynowanego Jackfruita dodajemy do warzyw i smażymy na małym ogniu do momentu,
Krok 5
Szpinak myjemy, następnie dodajemy do sosu.
Krok 6
Kaszę bulgur gotujemy w rondelku z osoloną wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 7
Na osobnej suchej patelni podgrzewamy taco i wypełniamy kaszą bulgur, sosem z jackfriutem i posiekaną kolendrą.