Wegańskie Taco z Pulled Jackfruitem

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,25kg
Jackfruit 
0,10kg
Taco shells
0,04l
Aro olej rzepakowy 1 l
0,10kg
MC szpinak baby
0,05g
Marchew
0,10kg
MC kasza bulgur
0,01kg
MC kolendra
0,10l
Chipotle BBQ sos
0,01kg
Aro miód
0,05kg
Cukinia żółta
0,10kg
Jogurt naturalny
sól
czarny pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Jackfruit'a płuczemy pod bieżącą wodą i rozrywamy na ok. 0,5 mm paski.
Krok 2
Owoc mieszamy z sosem chipotle oraz miodem i odstawiamy do lodówki na ok. 2 h.
Krok 3
Marchew i cukinię kroimy w kostkę, a następnie smażymy na patelni przez ok. 3 min.
Krok 4
Zamarynowanego Jackfruita dodajemy do warzyw i smażymy na małym ogniu do momentu,
Krok 5
Szpinak myjemy, następnie dodajemy do sosu.
Krok 6
Kaszę bulgur gotujemy w rondelku z osoloną wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 7
Na osobnej suchej patelni podgrzewamy taco i wypełniamy kaszą bulgur, sosem z jackfriutem i posiekaną kolendrą.