Kotlet rybny z mixem sałat
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,05kg
Dorsz atlantycki tusza wędzona0,05kg
Łosoś brzuszki wędzone0,10kg
Aro fasola czerwona0,01kg
Czosnek0,10l
Olej rzepakowy Aro0,05kg
Cebula0,01kg
Kolendra0,10kg
Mix sałatSól
Pieprz
Papryka chilli w proszku
CZas na gotowanie
Krok 1
Mięso łososia i dorsza grubo siekamy, fasolę rozgniatamy widelcem, a następnie łączymy z siekanymi rybami dokładnie mieszając.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez ok. 3 min. ciągle mieszając. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 3
Po ostygnięciu dodajemy do mieszanki ryb i fasoli i mieszamy.
Krok 4
Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką chili w proszku.
Krok 5
Następnie formujemy burgery i grillujemy na ruszcie lub patelni grillowej przez ok. 2-3 min z każdej strony. Po usmażeniu kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć tłuszcz.
Krok 6
Podajemy na talerzu z miksem sałat.