Pasty kanapkowe, hummus

Pasty kanapkowe – ważny dodatek

Wszelkiego rodzaju pasty kanapowe mają za zadanie podnieść walory kanapek, przygotowywanych nieraz z większej liczby składników. Pasty mają z reguły gładką konsystencję, choć niektóre ręcznie krojone przybierają formę rozdrobnioną. Typowymi składnikami tego rodzaju posiłku są sery, wędliny, jaja na twardo, ryby lub mięso. Pasty kanapkowe w wersji wegańskiej przyrządzane są przede wszystkim z roślin strączkowych. Wszystkie pasty są dobrym dodatkiem zarówno do różnego rodzaju chleba, jak i krakersów oraz pieczywa chrupkiego.

Hummus – sos i pasta do pieczywa

Hummus to potrawa wywodząca się z Bliskiego Wschodu, ale obecnie bardzo popularna na całym świecie. Jest to rodzaj pasty do smarowania, przyrządzonej głównie z przetartej ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Często stosowanymi dodatkami do pasty jest tahini, czosnek, oliwa i sok z cytryny. Idealny hummus powinien mieć gładką konsystencję dającą się łatwo rozsmarować. Najczęściej jest spożywany z tradycyjnym pieczywem lub chlebkiem pita.

/Content Component/With Images Left and Right/content(2,39) : error : Value cannot be null. Parameter name: value
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO