Mleko bez laktozy

Mleko bez laktozy – dla kogo?

Mleko bez laktozy polecane jest osobom z nietolerancją laktozy, czyli cukru złożonego, powstałego w wyniku połączenia glukozy i galaktozy. Mleko bez laktozy jest zdrowe oraz bogate w białko, wapń, witaminy i minerały, dlatego również osoby zdrowe mogą sięgać po ten produkt. Ma bardzo uniwersalne zastosowanie w kuchni. Z mleka bez laktozy można przygotować takie same dania jak z wykorzystaniem tradycyjnego mleka.

Mleka bez laktozy – jak wykorzystać w kuchni?

Mleka bez laktozy są słodsze i nieco ciemniejsze niż tradycyjne mleka. Doskonale pasują do słodkich potraw, takich jak lody, babeczki, ciasta, naleśniki, gofry. Z produktu można przygotować wiele wykwintnych deserów, takich jak budyń z nasionami chia lub z tapioką.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO