Łosoś z komosą ryżową i spaghetti z cukini

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
P Łosoś atlantycki 3/4 patr. PL
0,15kg
Melvit Quinoa
0,04l
Aro olej rzepakowy 1 l
0,05kg
Cukinia zielona 
0,05kg
Marchew
0,01kg
Pestki dyni Helio
0,01l
Ponzu sos 
0,01kg
Suszone pomidory
Sól
Pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Filet z łososia marynujemy w sosie ponzu, doprawimy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 h.
Krok 2
Po upływie odpowiedniego czasu wstawiamy rybę do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 min.
Krok 3
Komosę ryżową gotujemy w osolonej wodzie przez 12 min. 
Krok 4
Cukinię i marchew kroimy na mandolinie/krajalnicy w plastry, a następnie w cienkie paski rozmiaru spaghetti i podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 3 min.
Krok 5
Prażymy pestki dyni na osobnej patelni.
Krok 6
Warzywa mieszamy z komosą ryżową i suszonymi pomidorami.
Krok 7
Łososia serwujemy na spaghetti z warzywami i komosą.
Krok 8
Całość obsypujemy prażonymi pestkami dyni.