ZUPA instant - zupa chińska

Zupa instant

Zupy błyskawiczne w gastronomii

Zupy instant od wielu lat cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza wśród studentów, pracowników firm oraz podróżników. Lekkie, niewymagające szczególnych warunków związanych z przechowywaniem i przede wszystkim niezwykle łatwe w przygotowaniu – to największe zalety gotowych zup, które są japońskim wynalazkiem z lat 50. XX wieku. Obecnie do najpopularniejszych produktów tego typu należą zupy chińskie składające się z proszku będącego esencją bulionu oraz makaronu błyskawicznego mającego zazwyczaj charakterystyczny, lekko pofalowany kształt.

Zupy błyskawiczne – zastosowanie

Choć przez wiele lat zupy chińskie wiodły prym na rynku gotowych dań instant, obecnie dużą popularnością cieszą się również typowe polskie smaki, np. barszcz czerwony, pomidorowa, fasolowa, żur czy klasyczny rosół z makaronem. Zupy instant odgrywają ważną rolę w przemyśle spożywczym, są także niezwykle proste w przygotowaniu – wystarczy zawartość opakowania przesypać do miski, zalać wrzątkiem, zamieszać, odczekać kilka minut i pełna smaku potrawa jest gotowa.

MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO