Kwasek cytrynowy i cukier waniliowy

Babka w polewie czekoladowej z malinami

Cukier waniliowy doda wypiekom aromatu

Cukier waniliowy oraz olejek waniliowy do ciasta wzbogacają smak i zapach słodkich wypieków. Produkty są powszechnym składnikiem deserów, kremów, ciasteczek, babeczek czy ciast. Prawdziwy cukier waniliowy powstaje z połączenia cukru i nasion lub całych części wanilii. Nie zastąpi tradycyjnego cukru w wypiekach, jednak nawet niewielka ilość sprawi, że wypieki będą aromatyczne i bardziej wyraziste w smaku.

Kwasek cytrynowy, który podkreśla smak ciast

Kwasek cytrynowy szczególnie sprawdzi się w ciastach cytrynowych oraz wypiekach, którym chcemy nadać bardziej wyrazisty smak. Produkt może stanowić zamiennik soku z cytryny lub octu. Inną możliwością jest wykorzystanie kwasku cytrynowego zamiast soli w przepisach na chleb na zakwasie.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO