Serki wiejskie

Serek wiejski – co to za produkt?

Serek wiejski ma postać twarożku o ziarnistej konsystencji. Dostępny jest w różnych odmianach. W sklepach można kupić serki wiejskie lekkie, smakowe, a także z dodatkiem szczypiorku lub ziół. Wszystkie rodzaje wytwarzane są z mleka krowiego. Poddaje się je wirowaniu i pasteryzacji, a następnie dodaje bakterie fermentacji mlekowej. Serki wiejskie są dobrym źródłem białka, aminokwasów, wapnia, potasu, fosforu oraz witamin A i D. 

Serek wiejski wysokobiałkowy – dla kogo?

Serek wiejski wysokobiałkowy to doskonała propozycja dla osób dbających o zbilansowaną dietę. Produkt jest niskokaloryczny, dlatego sprawdzi się na diecie redukcyjnej. Ze względu na dużą zawartość białka, po serki wiejskie często sięgają osoby aktywne fizyczne. Można go spożywać samodzielnie albo dodać świeże warzywa, zioła, dżem czy masło orzechowe.
 
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO