Meksykańskie tortille z kurczakiem i boczkiem
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
1szt.
Tortilla 30 cm100g
Panierowane polędwiczki kurczaka43g
Parzonego boczku25g
Sera żółtego typu gouda40g
Pomidora50g
Czerwonej cebuli pokrojonej w piórka80g
Kapusty pekińskiej pociętej w paski15g
Sosu meksykańskiego Makro Chef25g
Sosu remulada duńska Makro Chef0,4l
Oleju do głębokiego smażeniaCZas na gotowanie
Krok 1
Polędwiczki smażymy na głębokim oleju w temp. 180°. Boczek smażymy do uzyskania chrupkości.
Krok 2
Na placku rozsmarowujemy większość sosu meksykańskiego i układamy na nim posiekaną kapustę pekińską, cebulę, pomidor w półplasterkach i całość polewamy sosem duńskim. Na to układamy przecięty na dwa paski plaster sera, polędwiczki i boczek, polewamy resztą sosu, zawijamy tortillę i grillujemy przez 3 minuty.