Meksykańskie tortille z kurczakiem i boczkiem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
1szt.
Tortilla 30 cm
100g
Panierowane polędwiczki kurczaka
43g
Parzonego boczku
25g
Sera żółtego typu gouda
40g
Pomidora
50g
Czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
80g
Kapusty pekińskiej pociętej w paski
15g
Sosu meksykańskiego Makro Chef
25g
Sosu remulada duńska Makro Chef
0,4l
Oleju do głębokiego smażenia

CZas na gotowanie

Krok 1
Polędwiczki smażymy na głębokim oleju w temp. 180°. Boczek smażymy do uzyskania chrupkości.
Krok 2
Na placku rozsmarowujemy większość sosu meksykańskiego i układamy na nim posiekaną kapustę pekińską, cebulę, pomidor w półplasterkach i całość polewamy sosem duńskim. Na to układamy przecięty na dwa paski plaster sera, polędwiczki i boczek, polewamy resztą sosu, zawijamy tortillę i grillujemy przez 3 minuty.