Drób

Mięso drobiowe – jakie wybrać?

Odpowiednio dobrane mięso drobiowe nada daniom doskonały smak. Przy wyborze warto kierować się rodzajem mięsa, jego pochodzeniem i przeznaczeniem. Każdy gatunek drobiu posiada charakterystyczne walory smakowe – mięso może być wyraziste w smaku, delikatne, chude czy z wyższą zawartością tłuszczu. Mięso z drobiu z powodzeniem można przyrządzić na wiele sposobów.

Drób ekologiczny w menu

Drób jest mięsem niezwykle popularnym, zarówno z powodu smaku, jak i łatwości obróbki. Jego smak doceniany jest niemal w każdej kuchni świata. Mięso drobiowe ma delikatny smak, co pozwala na przygotowanie szerokiego wachlarza dań. Szczególnie warto zwrócić uwagę na drób ekologiczny pochodzący od zwierząt z naturalnego chowu. Spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy – jest delikatny i pyszny.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO