Słodki i gładki krem czekoladowy jest nie tylko częstym dodatkiem domowych posiłków, ale także istotnym składnikiem wyrobów cukierniczych. Stanowi nadzienie wielu wypieków, takich jak drożdżówki, kruche rogaliki lub croissanty z francuskiego ciasta. Krem czekoladowy do tortu dostępny w większych opakowaniach doskonale sprawdza się do wyrobu wielowarstwowych tortów oraz różnorodnych ciast, np. mazurków. Wśród wielu odmian tej delikatnej masy bazującej na kakao najczęściej spotykane są kremy z gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady.
Słony i słodki krem orzechowy
W zależności od użytych składników krem orzechowy może mieć różny smak i przeznaczenie. Do najpopularniejszych nasion, z których wytwarza się kremy, należą orzechy laskowe, arachidowe, migdały oraz nerkowce, stosowane najczęściej do wyrobu ciast, tortów oraz deserów. Charakterystycznym słono-słodkim smakiem wyróżnia się krem z masła orzechowego używany jako smarowidło do pieczywa, składnik wypieków, batonów, a nawet napojów typu smoothie.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę