Cukierki i inne wyroby cukiernicze

Wyroby cukiernicze w branży spożywczej

Wyroby cukiernicze to zarówno ciasta, desery, słodycze, jak i wszelkie dodatki stosowane do ich produkcji, np. lukry, kruszonki, masy cukrowe, polewy czy gotowe ozdoby. Ich zadaniem jest uatrakcyjnienie smaku oraz wyglądu potrawy lub przekąski. Część wyrobów może być dodawana do ciasta jeszcze przed upieczeniem (kulki lub kropki czekoladowe, kawałki karmelu), inne najlepiej się sprawdzają jako dekoracja gotowych ciast lub deserów.

Cukierki jako słodycze i słodkie dodatki

Cukierki pełnią szczególną rolę wśród słodyczy. W większości są wykonane z roztworu cukru z wodą lub mlekiem. Mogą mieć różne kolory, kształty czy smaki, od owocowych, poprzez mleczne, na ziołowych kończąc. Niektóre cukierki (groszki, fasolki) są dodatkiem do tortów, muffinek, ciasteczek czy lodów, a wypieki z ich dodatkiem tworzą atrakcyjną dekorację.

Cukierki

Lizaki i landrynki

Lizaki i landrynki to jedne z najczęściej wybieranych przez dzieci smakołyków. Jednak równie chętnie sięgają po nie dorośli. Wyróżniają się słodkim smakiem i pięknym aromatem owoców. Nie powinno ich zabraknąć w żadnym sklepie spożywczym.
Dowiedz się więcej

Żelki owocowe

Nasza hurtownia zaopatruje sklepy w żelki owocowe o najróżniejszych smakach i kształtach. Słodkości wybierane są równie chętnie przez dzieci i dorosłych. Żelki owocowe pakowane są w wygodne opakowania próżniowe.
Dowiedz się więcej

Chałwa i sezamki

Chałwa i sezamki to słodkie przysmaki przygotowywane na bazie sezamu. Produkty można jeść samodzielnie i wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Nasza hurtownia zaopatruje sklepy ogólnospożywcze w tę uwielbianą przez konsumentów przekąskę.
Dowiedz się więcej
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO