Wyroby cukiernicze to zarówno ciasta, desery, słodycze, jak i wszelkie dodatki stosowane do ich produkcji, np. lukry, kruszonki, masy cukrowe, polewy czy gotowe ozdoby. Ich zadaniem jest uatrakcyjnienie smaku oraz wyglądu potrawy lub przekąski. Część wyrobów może być dodawana do ciasta jeszcze przed upieczeniem (kulki lub kropki czekoladowe, kawałki karmelu), inne najlepiej się sprawdzają jako dekoracja gotowych ciast lub deserów.
Cukierki jako słodycze i słodkie dodatki
Cukierki pełnią szczególną rolę wśród słodyczy. W większości są wykonane z roztworu cukru z wodą lub mlekiem. Mogą mieć różne kolory, kształty czy smaki, od owocowych, poprzez mleczne, na ziołowych kończąc. Niektóre cukierki (groszki, fasolki) są dodatkiem do tortów, muffinek, ciasteczek czy lodów, a wypieki z ich dodatkiem tworzą atrakcyjną dekorację.
Cukierki
Landrynki, krówki, draże… od wielu lat cukierki są prawdziwym przysmakiem zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych.
Lizaki i
landrynki to jedne z najczęściej wybieranych przez dzieci smakołyków. Jednak
równie chętnie sięgają po nie dorośli. Wyróżniają się słodkim smakiem i pięknym
aromatem owoców. Nie powinno ich zabraknąć w żadnym sklepie spożywczym.
Nasza
hurtownia zaopatruje sklepy w żelki owocowe o najróżniejszych smakach i
kształtach. Słodkości wybierane są równie chętnie przez dzieci i dorosłych.
Żelki owocowe pakowane są w wygodne opakowania próżniowe.
Chałwa i sezamki to słodkie
przysmaki przygotowywane na bazie sezamu. Produkty można jeść samodzielnie i
wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Nasza hurtownia zaopatruje sklepy
ogólnospożywcze w tę uwielbianą przez konsumentów przekąskę.