Ciasto do odpieku

Ciasto gotowe do dalszej obróbki

Chłodzone lub mrożone ciasto gotowe nadaje się do spożycia dopiero po upieczeniu zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Właściwa obróbka termiczna oraz schłodzenie sprawiają, że zachowuje ono swoje właściwości: charakterystyczny aromat, smak oraz konsystencję. Gotowe ciasto jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, dlatego chętnie wykorzystuje się je zarówno przy domowych wypiekach, jak i w profesjonalnych lokalach gastronomicznych.

Różnorodne ciasta do odpieku

Zarówno mrożone, jak i schłodzone ciasto gotowe wymaga przed spożyciem jedynie upieczenia lub usmażenia zgodnie z zaleceniami producenta. W ten sposób można szybko przygotować m.in. chrupiące rogale z ciasta francuskiego, słodkie drożdżówki posypane kruszonką, drobne wypieki z dodatkiem marmolady, słodkie ciasteczka czekoladowe lub hiszpańskie churros smażone na głębokim oleju.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO