Chłodzone lub mrożone ciasto gotowe nadaje się do spożycia dopiero po upieczeniu zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Właściwa obróbka termiczna oraz schłodzenie sprawiają, że zachowuje ono swoje właściwości: charakterystyczny aromat, smak oraz konsystencję. Gotowe ciasto jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, dlatego chętnie wykorzystuje się je zarówno przy domowych wypiekach, jak i w profesjonalnych lokalach gastronomicznych.
Różnorodne ciasta do odpieku
Zarówno mrożone, jak i schłodzone ciasto gotowe wymaga przed spożyciem jedynie upieczenia lub usmażenia zgodnie z zaleceniami producenta. W ten sposób można szybko przygotować m.in. chrupiące rogale z ciasta francuskiego, słodkie drożdżówki posypane kruszonką, drobne wypieki z dodatkiem marmolady, słodkie ciasteczka czekoladowe lub hiszpańskie churros smażone na głębokim oleju.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę