Ten gatunek mięsa przypadnie do gustu osobom preferującym delikatny, głęboki smak. Odpowiednio przygotowana cielęcina rozpływa się w ustach, jest krucha i ma aksamitną konsystencję. Przy wyborze należy zwrócić uwagę na kolor, który przechodzi od barwy różowej do jasnoczerwonej. Różnice w barwie mięsa mają związek ze sposobem żywienia i chowu zwierząt.
Mięso z cielęciny dla dobrego zdrowia
Cielęcina to mięso, które praktycznie nie zawiera tłuszczu. Z tego powodu można wkomponować ją w dietę redukcyjną i ograniczającą potrawy ciężkostrawne. Dodatkowo zawiera dużo białka, witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mięso z cielęciny sprawdzi się zarówno w daniach głównych, jak i w formie wytrawnych przystawek.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę