Aby pieczywo jak najdłużej zachowało odpowiednią chrupkość i smak, musi być odpowiednio przechowywane, zanim trafi do klientów. Zaraz po wyjęciu z pieca zarówno duże chleby, jak i niewielkie bułki muszą dobrze wystygnąć. Zapakowanie do worków foliowych nawet letniego pieczywa sprawi, że skórka zrobi się miękka i gumowa. Świeży chleb natomiast nie powinien być krojony nawet przez profesjonalne krajalnice, ponieważ jeszcze ciepły miąższ jest bardziej kleisty i może ulec zbiciu.
Świeży chleb i bułki przez cały dzień
Świeże pieczywo może zachować wszystkie swoje walory, jeśli po ostygnięciu, a przed zakupem przez klientów, będzie przechowywane w specjalnych koszach, drewnianych skrzynkach lub pojemnikach przeznaczonych do żywności. Znajdujące się w ścianach otwory zapewnią właściwą cyrkulację powietrza, co zapobiegnie mięknięciu i pozwali zachować odpowiedni smak oraz aromat pieczywa przez wiele godzin.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę