Maślanki

Prawdziwa maślanka – właściwości

Prawdziwa maślanka to fermentowany napój mleczny o niskiej zawartości kalorii i tłuszczu. Powstaje jako produkt uboczny wytwarzania masła. Maślanka naturalna wspomaga florę bakteryjną, odkwasza organizm i reguluje trawienie. Ze względu na coraz większą świadomość konsumentów dotyczącą zdrowego stylu życia warto dać klientom wybór różnych maślanek.

Maślanka naturalna – zastosowanie w kuchni 

Maślanka naturalna to orzeźwiający napój, który można pić samodzielnie lub dodawać do dań wytrawnych i na słodko. Znakomicie smakuje z młodymi ziemniakami i koperkiem. Na maślance przygotowuje się również zupy, takie jak chłodnik i żurek, oraz ciasta, gofry, placki i koktajle. Prawdziwa maślanka może także stanowić składnik marynaty do mięsa.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO