Karkówka z karmelową marchewką

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
Soczysta karkówka wieprzowa b/k - vacuum
0,03kg
Cebula ultra bag
0,01kg
Czosnek
0,20kg
Marchew 1 kg
0,05kg
Por tacka 500 g
0,01l
MC sos 1 l sojowy
0,01kg
Imbir 500 g
0,02l
Aro olej rzepakowy
0,01kg
Natka pietruszki
0,01l
MC sos chilli sło/pikan. 2 l
Sól
Pieprz mielony
Cukier trzcinowy 

CZas na gotowanie

Krok 1
Karkówkę oczyszczamy i kroimy w cienkie paski o dł. ok. 4 cm i ok.0,5 cm grubości.
Krok 2
Marchew, por i cebulę kroimy w słupki takiej samej wielkości, jak karkówkę. Imbir siekamy, a czosnek kroimy w plastry.
Krok 3
Następnie na rozgrzanej patelni podsmażamy karkówkę i dodajemy wszystkie przyprawy, po ok. 4 min. dodajemy marchew, cukier trzcinowy i całość mieszamy. Po ok. 4 minutach dodajemy por, imbir, sos sojowy i sos chilli.
Krok 4
Danie podajemy z posiekaną natką pietruszki.