Śniadanie uznawane jest za najważniejszy posiłek dnia – powinno sycić i dodawać energii, dlatego z reguły opiera się na kalorycznych i wysokobiałkowych produktach zbożowych. Płatki śniadaniowe z dobrym składem dostarczają wielu cennych składników, takich jak witaminy, błonnik, żelazo, wapń oraz inne minerały ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. To właśnie dlatego sklepy spożywcze, hotele oraz lokale gastronomiczne serwujące śniadania (zwłaszcza w postaci szwedzkiego stołu) zazwyczaj mają w swojej ofercie kilka rodzajów płatków z różnych zbóż (w tym bezglutenowe).
Różnorodne płatki śniadaniowe
Chrupiące kółka, poduszki, cząstki, kwadraty – różnorodność kształtów i kolorów nie ma granic. W szerokiej ofercie można znaleźć płatki śniadaniowe z dobrym składem o szerokiej gamie smaków – od klasycznych zbożowych, poprzez mleczne, czekoladowe, miodowe, na orzechowych czy owocowych kończąc. Serwowane płatki śniadaniowe doskonale pasują zarówno do zimnego, jak i gorącego mleka.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę