Fondant czekoladowy
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,05kg
Czekolada deserowa 64%0,03kg
Masło Aro0,03kg
Mąka pszenna T 500 Aro0,05kg
Jajka L0,015kg
Cukier trzcinowy MCg
SólCukier trzcinowy
Cynamon
Papryka chili
CZas na gotowanie
Krok 1
Czekoladę rozpuścić w misce na parze razem z masłem , w osobnym naczyniu ubić jajko z cukrem , szczyptą soli i przyprawami .
Krok 2
Do ubitej masy dodać mąkę, wymieszać i dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem.
Krok 3
Całość wymieszać ,odstawić na około 10 minut do lodówki .
Krok 4
Na wysmarowaną masłem i oprószoną mąką, okrągłą formę na muffiny, wyporcjować masę na fondant i piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 6 minut. Po upieczeniu, formę odstawić na około 5 minut i ostrożnie wyjąć fondant na talerzyk .
Krok 5
Po przekrojeniu masa w środku powinna być płynna . Tak przygotowane fondanty można po wystudzeniu zamrozić, a potem tylko wstawić do rozgrzanego piekarnika piec około 12 minut w 180 stopniach .