Wołowina

Mięso wołowe – cechy 

Wołowina to szlachetny gatunek mięsa, który zawiera wiele składników odżywczych. Znajdziemy w niej m.in. witaminę B12, żelazo czy fosfor. Odpowiednio przyrządzone danie z wołowiny jest soczyste i posiada wyważony smak. Już podczas przygotowywania posiłku możemy poczuć niezwykły aromat, który uwydatnia się w gotowych potrawach. Wiele zup zawiera bazę z wołowiny, zawdzięczając jej wyrazisty smak i głęboki kolor. 

Wołowina mielona – zastosowanie

Mięso wołowe można też stosować w zmielonej formie. Doskonale nada się wówczas do przygotowania pulpetów czy sosów. Wołowina mielona to także wyśmienity dodatek do farszu na pierogi. Za jej pomocą powstają również paszteciki lub dobrze wszystkim znane burgery. Mieloną wołowinę można przyrządzać na wiele pysznych sposobów – wszystko zależy od upodobań.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO