Grzyby

Grzyby mrożone – przechowywanie

Mrożenie jest procesem, który nie tylko zapobiega psuciu, ale również pomaga zachować unikalny smak oraz aromat wielu produktów spożywczych. Właściwie zapakowane mięsa, warzywa lub owoce mogą być przechowywane w takich warunkach nawet przez wiele miesięcy. Podobnie jest z grzybami. Kurki, shitake czy borowiki mrożone zachowują swoją jędrność i nie stają się wodniste dzięki szybkiej metodzie mrożenia. Dodatkowo szczelne opakowanie foliowe skutecznie chroni grzyby przed wchłanianiem zapachów innych produktów umieszczonych w zamrażarce.

Podgrzybki i borowiki mrożone

Do mrożenia najczęściej wybierane są grzyby o zwartym miąższu, jak rydze, kanie, borowiki, kozaki czy podgrzybki. W ofercie sklepu znajdują się różnorodne grzyby mrożone, m.in. kurki, borowiki lub mieszanki odmian leśnych przeznaczonych do przygotowania sosów, zapiekanek lub kremów. Z kolei krojone w kostkę borowiki i podgrzybki mrożone są doskonałym składnikiem farszów oraz tradycyjnej zupy grzybowej.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO