Sałatki i surówki

Sałatki w gastronomii

Gotowe sałatki pełnią coraz ważniejszą funkcję wśród produktów spożywanych każdego dnia. Stanowią zarówno dodatek, jak i osobny posiłek, są chętnie wybierane przez osoby pracujące. Wygodne plastikowe opakowania, nieraz z dołączonymi do zestawu sztućcami, pozwalają na spożycie sałatek bez potrzeby przekładania na talerz. Niektóre gotowe sałatki nabierają właściwego smaku dopiero po dodaniu odpowiednio dobranego sosu, tak jest m.in. z sałatkami grecką czy cezar. Aby znajdujące się w produkcie warzywa nie straciły swojej jędrności, sos załącza się w osobnym opakowaniu, umożliwiającym jego dodanie tuż przed spożyciem.

Gotowe surówki dla gastronomii

Surówka to potrawa przyrządzona z surowych lub wstępnie przetworzonych warzyw czy owoców, dzięki czemu zachowuje niemal wszystkie wartości odżywcze znajdujących się w niej składników. Ich smak podkreślają takie dodatki jak sosy, cukier, ocet, oliwa, tworzące z różnorodnych warzyw spójną całość.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO