Sałatka z kaszy pęczak, tuńczyka i sera sałatkowego

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,10kg
Kasza pęczak Aro
0,10kg
Aro tuńczyk
0,04kg
Ogórek zielony krótki
0,04kg
Cebula czerwona
0,01kg
Aro migdały płatki
0,01kg
MC mięta cięta
0,04kg
MC mango kostka
0,01kg
Musztarda sarepska
0,10l
Aro oliwa
0,04kg
MC mix warzyw meksykański
0,10kg
Ser sałatkowy
sól
pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Kaszę pęczak gotujemy według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. 
Krok 2
Ogórka zielonego i cebulę kroimy w grube plastry. Migdały prażymy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 5 min. Miętę grubo siekamy. 
Krok 3
Musztardę i oliwę mieszamy w misce do uzyskania jednolitej masy. Przyprawiamy solą i pieprzem. 
Krok 4
Ser kruszymy w dłoniach. 
Krok 5
Do dużej miski wrzucamy ugotowany pęczak, ogórka i cebulę. Dodajemy ser sałatkowy, kostkę mango, mix warzyw meksykańskich, tuńczyka. Wszystko mieszamy razem z sosem musztardowym i podajemy z posiekaną miętą.