Sałatka z kaszy pęczak, tuńczyka i sera sałatkowego
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,10kg
Kasza pęczak Aro0,10kg
Aro tuńczyk0,04kg
Ogórek zielony krótki0,04kg
Cebula czerwona0,01kg
Aro migdały płatki0,01kg
MC mięta cięta0,04kg
MC mango kostka0,01kg
Musztarda sarepska0,10l
Aro oliwa0,04kg
MC mix warzyw meksykański0,10kg
Ser sałatkowysól
pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Kaszę pęczak gotujemy według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy.
Krok 2
Ogórka zielonego i cebulę kroimy w grube plastry. Migdały prażymy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 5 min. Miętę grubo siekamy.
Krok 3
Musztardę i oliwę mieszamy w misce do uzyskania jednolitej masy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
Ser kruszymy w dłoniach.
Krok 5
Do dużej miski wrzucamy ugotowany pęczak, ogórka i cebulę. Dodajemy ser sałatkowy, kostkę mango, mix warzyw meksykańskich, tuńczyka. Wszystko mieszamy razem z sosem musztardowym i podajemy z posiekaną miętą.