Mleko świeże

mleko świeże

Tradycyjne świeże mleko to naturalny produkt o korzystnych właściwościach zdrowotnych. Zawiera mnóstwo składników odżywczych, dostarcza wapnia, białka i wielu witamin. Delikatna pasteryzacja sprawia, że mleko świeże jest najbardziej zbliżone do wartości odżywczych i składu mleka prosto od krowy. Mleko musi być przechowywane w warunkach chłodniczych, aby na dłużej pozostało świeże.

Świeże mleko – zastosowanie 

Świeże mleko ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne. Przygotowuje się z niego głównie desery, takie jak lody, koktajle, naleśniki, ciasta, muffinki, budynie, a także dania wytrawne, m.in. sos beszamelowy. Jest niezwykle istotnym produktem w przygotowaniu śniadań – dodaje się je nie tylko do owsianek czy płatków, lecz także do kawy. 
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO