Tradycyjne świeże mleko to naturalny produkt o korzystnych właściwościach zdrowotnych. Zawiera mnóstwo składników odżywczych, dostarcza wapnia, białka i wielu witamin. Delikatna pasteryzacja sprawia, że mleko świeże jest najbardziej zbliżone do wartości odżywczych i składu mleka prosto od krowy. Mleko musi być przechowywane w warunkach chłodniczych, aby na dłużej pozostało świeże.
Świeże mleko – zastosowanie
Świeże mleko ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne. Przygotowuje się z niego głównie desery, takie jak lody, koktajle, naleśniki, ciasta, muffinki, budynie, a także dania wytrawne, m.in. sos beszamelowy. Jest niezwykle istotnym produktem w przygotowaniu śniadań – dodaje się je nie tylko do owsianek czy płatków, lecz także do kawy.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę